Zadenbeurs + Conferentie-debat: Fruitbomen in de stad

Dag iedereen,

Wij nodigen u uit om deel te nemen aan de Zadenbeurs en het Conferentie-debat "Fruitbomen in de Stad" op zondag 9 februari 2020 van 14 tot 18 uur.

Dit initiatief werd gelanceerd door de burgerprojecten Good food, het Brusselse milieucollectief Ipé en het netwerk van Brusselse zaadtuinen. De comités van Hoog-Woluwe en het Timmermans collectief in het bijzonder zullen aan dit evenement deelnemen!

Door hun aanwezigheid op de zaadbeurs is een stand voor hen gereserveerd!
In het tweede deel van het congresdebat presenteren zij hun project van een "boomgaardhaag" met fruitbomen, gerealiseerd in het Timmermanspark.
Wilt u deelnemen aan het evenement?


Inschrijven verplicht! Via deze link

Meer info op Facebook


AGENDA:

  • 14:00-16:00Zadenbeurs voor iedereen toegankelijk
  • 16:00-16:10Kort overzicht van de huidige situatie en het stedelijk beleid ten gunste van de boomgaarden in Brussel, Joëlle Van Bambeke van BXL Leefmilieu
  • 16:10-16:40De fruitboom, een kwestie van stedelijke veerkracht? Pierre Lacroix, landschapsarchitect
  • 16:40-17:10Gedeelde boomgaard, cartografie + acties ter ondersteuning van de fruitproductie, Catheline Pieters, Velt vzw
  • 17:10-17:30Spotlight op zes spannende burgerprojecten! Inclusief: Een hek-boomgaard in het Timmermanspark

De fruitproductie in de stad is in Brussel, net als in andere grote steden, al een tiental jaren een ware rage. Er is een brede waaier aan projecten voor de aanleg of het herstel van boomgaarden en de aanplanting van fruitbomen binnen de openbare ruimte. Daarnaast zijn er ook een aantal initiatieven gewijd aan het herstel van onverkocht of niet geoogst fruit alsook de distributie of verwerking van fruit. Dit is reden tot feestvieren omdat fruitbomen, met een zeer kleine voetafdruk, een sterke impact hebben op de leefomgeving, het stedelijke ecosysteem, de gezondheid en de sociale banden. De conferentie geeft een overzicht van de huidige situatie in Brussel en werpt een licht op enkele van de problemen die inherent zijn aan de fruitproductie in de stad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_BENL
fr_BEFR nl_BENL