Zaterdag 16 mars 2019: Het snoeien van fruit-leibomen Boomgaard Timmermans

 

De tuinders van de collectieve moestuin en boomgaard Timmermans en het Collectief ipé, door Leefmilieu Brussel belast met het opzetten van een netwerk van Good food projecten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, nodigen u uit voor een opleidings-atelier over het snoeien van fruit-leibomen, op zaterdag 16 mars 2019.

In 2016 zet een groep inwoners van Sint Lambrechts Woluwe de collectieve moestuin Timmermans op een gemeentelijke speelplaats, voorheen een boomgaard. Om de geschiedenis van de plek te valoriseren en de biodiversiteit te bevorderen ontwikkelt de groep in 2017 een boomgaardproject ter plaatse, met de aanplant van 18 fruit-leibomen.

Het moment van de wintersnoei is gekomen en de tuinders van de moestuin en boomgaard Timmermans nodigen u uit voor een opleidings-atelier over het snoeien van fruit-leibomen. Het atelier wordt geanimeerd door Françoise Smet van de asbl Velt.

Concreet…

14u30 – 15u00 : Ontvangst van de deelnemers en presentatie van/bezoek aan het project Timmermans
15u00 – 17u30 : Opleidings-ateliertheoretische principes en demonstratie van de technieken voor het snoeien van fruit-leibomen en vervolgens uitproberen van het snoeien van bomen
17u30 – 18u00 :  Aperitief – Spaanse herberg : iedereen brengt iets kleins mee om het buffet aan te vullen

De moestuin en  boomgard Timmermans bevindt zich in  Sint-Lambrechts-Woluwe, J-B Timmermansstraat, 39.
Met het openbaar vervoer: Metro : Station Gribaumont ; Bus : 28,27,80 – Station Meudon ; Premetro 7, 25 – Station Georges Henri
Fietsen kunnen in de tuin gestald worden!

Met het oog op de organisatie, gelieve ons uw deelname aan de workshop en/of het aperitief te bevestigen ten laatste op 14 maart via een mail aan citizesnprojects@goodfood.brussels ? Bedankt!

De tuinders van Timmermans
Françoise Smet
Amélia en Sophie van het Collectief ipé 

%d blogueurs aiment cette page :